Някой може ли да сложи линк за схемата на бушоните на 1.3 боксер-че 95 г.Проблема е , че като натисна запалката не излиза и не загрява и идеята ми е направо да сменя бушона.А и тя на отделен бушон ли е и ли е вързана с нещо друго?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
ЗаповядайAttached Files166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеА оправя ли се "незадържащо" гнездо на запалката. Пробвах с друга и пак същото. Иначе като си я държа, загрява.
Last edited by Pastora; d.m.y г., 20:21.Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеСвали пепелника и натисни 2-те пластини (навътре), които са част от металния цилиндър, с времето са изгубили еластичност и не издържат на лекия натиск на самата запалка. После самата тя нагрята, използва по-голяма сила и преодолява държачите или пластините са биметални.
[ATTACH]66977[/ATTACH]sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеНякой може ли да ми даде минималните размери на гърбиците за разпределителни валове на QV, че явно съм недовиждащ и не намерих ?
Arena Coast Customs
Comment
-
не
Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщениеЕдин такъв въпрос - има ли разлика във всмукателните пътища и колектора при 1.6TS и 2.0TS, или само дросела се различава?
---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:03 ----------sigpic
Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Comment
-
Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщениеВсмукателните пътища от филтъра до главата при 1,6 и 2,0 ТС 16V нямат разлика - За металните колектори говоря. Проверявах го, когато сменях моторите от 1,6 на 2,0. Дросела е еднакъв за двете. При изпускателните тръби октопода е еднакъв, но след това май е различно. Надявам се че съм бил полезен![COLOR="Silver"]
---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:03 ----------Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Колеги, на някой случвало ли му се е да сменява датчика за температурата на термостата? Аз реших да сменя моя днеска, откачам буксата, тръгвам да развивам... Грам не мърда пущиния!Oт напъване чак взе да му се яде главата... Някакъв пиниз ли има?
Comment
-
Опитай да го разхлабиш когато колата е загряла. И щом е почнало да яде главата, внимателно. От някакъв мек метал е (мисля месинг) и ако не е плътен ключа става лошо. Най-добре е да пробваш с раздвижен (френски) ключ.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Да, май е от месинг. Иначе и аз се чудех дали да не пробвам при загряла кола, ама тогава няма ли да почне да хвърчи масло или то си минава на отделно място? Иначе с френски пробвах ама не мърда... Чудя се дали да не взема да го пръсна леко с WD-40...
Comment
-
Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщениеДа, май е от месинг. Иначе и аз се чудех дали да не пробвам при загряла кола, ама тогава няма ли да почне да хвърчи масло или то си минава на отделно място? Иначе с френски пробвах ама не мърда... Чудя се дали да не взема да го пръсна леко с WD-40...Arena Coast Customs
Comment
Comment